Trivia Unleashed: Intriguing Questions and Facts

By Jaseem Pasha, MD
Sunday, June 2, 2024

1. What percentage of the human body is water?

Answer: Approximately 60%.[1]

2. How many genes are in the human genome?

Answer: About 20,000 to 25,000 genes.[2]

3. What is the most abundant gas in the Earth’s atmosphere?

Answer: Nitrogen.[3]

4. What is the speed of light in a vacuum?

Answer: Approximately 299,792 kilometers per second (km/s).[4]

5. How many bones are in the adult human body?

Answer: 206 bones[5].

6. What is the largest organ in the human body?

Answer: The skin.[6]

7. What percentage of the Earth’s surface is covered by oceans?

Answer: About 71%.[7]

8. How many stars are in the Milky Way galaxy?

Answer: Approximately 100 billion stars.[8]

9. What is the smallest unit of life that can replicate independently?

Answer: The cell.[9]

10. How many planets are in our solar system?

Answer: Eight planets.[10]

11. What is the longest river in the world?

Answer: The Nile River.[11]

12. How old is the Earth?

Answer: Approximately 4.54 billion years.[12]

[1] USGS, “The Water in You,” usgs.gov

[2] National Human Genome Research Institute, “About the Human Genome Project,” genome.gov

[3] NASA, “Earth’s Atmosphere: Composition,” nasa.gov

[4] NASA, “Speed of Light,” nasa.gov

[5] American Academy of Orthopaedic Surgeons, “How Many Bones Are in the Human Body?” orthoinfo.org

[6] National Institutes of Health, “Skin,” nih.gov

[7] National Oceanic and Atmospheric Administration, “How Much Water Is in the Ocean?” noaa.gov

[8] NASA, “How Many Stars Are There in the Universe?” nasa.gov

[9] National Center for Biotechnology Information, “Cell,” ncbi.nlm.nih.gov

[10] NASA, “Planets of Our Solar System,” nasa.gov

[11] National Geographic, “Nile River,” nationalgeographic.org

[12] U.S. Geological Survey, “Age of the Earth,” usgs.gov

Share This Story, Choose Your Platform!

Leave A Comment



Related Posts

Title

Go to Top